ÅRETS BEDRIFT

Trevarebransjens hederspris ble delt ut under Norske Trevarer sitt Landsmøtet i mai. «Det Gyldne Sagblad» går til en bedrift som har utrettet noe som kan være til eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter i bransjen. Den kan ha utmerket seg innen markedsføring, teknologi, produksjonsstyring, opplæring, utvikling av mennesker, produkt, eksport eller samarbeid.

I år gikk utmerkelsen til en liten trappefabrikk som siden 2010 har utviklet seg raskt i riktig retning.  Fra å være to ansatte er de i dag 15 med en omsetning som har økt fra 2 til 20 millioner.  Daglig leder Roger Eik er uredd og satser sterkt på norsk produksjon.  Det har han vist ved å bygge en splitter ny fabrikk til 25 millioner kroner i 2018.  Eik Trapp er et forbilde for bransjen, gjennom sin evne til å skape verdier og viljen til å satse og skape enda større verdier, mener jurien.  

EikTrapp As startet opp i ei lita løe i Vestrefjord i 1986, under navnet Vestrefjorden Trevare. Karl Egil Eik begynte så smått produksjonen på nette 50m2. 11 år senere flyttet EikTrapp til Fiksdal og åpnet opp for produksjon av både trapper, vinduer og dører. I 1999 ble tilbudet spisset og produksjonen fokuserte kun på trapper. De påfølgende årene har EikTrapp vokst jevnt og trutt. Fra å være en liten tomannsbedrift som tegnet og produserte manuelt, er nå EikTrapp en moderne bedrift med 11 ansatte. Produksjonen er gått fra håndtegning til en effektiv produksjonslinje med CNC-maskiner. Sommeren 2018 flyttet de inn i et 1600 m2 nytt bygg i Tennfjord. I dag er det sønnen Roger Eik som eier og leder bedriften.

Bedriften har en av landets største Facebooksider innen snekkerier, og de selger trapper over hele landet. Da de flyttet inn i nye lokaler i fjor ble den moderne CNC-produksjonen supplert med Norges råeste lakkeringsannlegg innen trappeproduksjon. I showrommet viser de kundene trapper i full størrelse. I tillegg har de en komplett utstilling av bl.a. tresorter, overflatebehandling, forskjellige løsninger for belysning og oppbevaring under trappa. 

Tre og Profil gratulerer med en velfortjent utmerkelse.