Bosvik med markedets slankeste løsning

F.v: Prosjektsjef Halvard Skaaland, daglig leder Frode Bjørntvedt og markedssjef Ole Petter Ohlsen.
Den Norske Operaen i Oslo og biblioteket i Alexandra er bare to av en lang liste med prestisjeprosjekter som Bosvik AS i Risør har levert sine produkter til.  De er allsidige og oppfinnsomme og er hele tiden på jakt etter nyvinninger.  Etter en omorganisering i bedriften er de nå inne i en periode der det er rom for å utvikle nye produkter og dermed bygge opp en ny portefølje.  Og når muligheten byr seg, griper de den.
 -Jo vanskeligere, jo bedre, sier prosjektsjef Halvard Skaaland, daglig leder Frode Bjørntvedt og markedssjef Ole Petter Ohlsen.  Fleksibilitet som standard er slagordet til Bosvik, og det er deres konkurransekraft.  –Det er Ole Petter som er vår ideskaper og Petter Smart, smiler Halvard.  -Han utvikler nye produkter, og det siste på markedet nå er glassvegger med branngodkjenninger E30, EI30, E60, EI60 og 60 med fugede overganger mellom glass.  Gjennom utviklingen av Bosvik Fire Wall system har bedriften fått et profilsystem som kan ta opp både brann, lyd, sikkerhet og andre krav i en profil som er kun 92×32 mm.  -Det betyr at Bosvik har markedets slankeste løsning med best design og pris, fastslår Ole Petter. 
Sertifiserte brannvegger
I fjor gjennomgikk brannveggene til Bosvik seks tester for å få de godkjenningene de trenger.  De startet med en førtest hos glassleverandøren AGC i Belgia.  De fem andre ble gjennomført hos DBI (Dansk brann og sikringsteknisk Institutt) i København.  Etterspørselen etter brannveggene er stor, og det største nåværende prosjektet er en leveranse av både glassvegger og spilekledning til Skien Videregående skole.
Store prosjekter
-Vår styrke er at vi er både entreprenør og produsent, forteller Ole Petter.  Hovedproduktene er innvendige glassveggsystemer, trespiler/himling og løst og fast inventar, som spesialtilpassede møbler.  Nasjonalmuseet åpner sommeren 2020, og Bosvik leverer alt av skranker, sittebenker og en mengde andre produkter.  Kontrakten er på godt over 20 millioner kroner.  Oslo Lufthavn Gardermoen var også et av de store prosjektene.  Her leverte de all himling, 93 innsjekkingsskranker, kunst og annet inventar.
Ønsker de unge velkommen
Neste år fyller Bosvik 70 år.  De har 50 ansatte og 15 innleide.  I fjor fikk de nye eiere som har muskler til vekst.  Otterlei Group holder til i Arendal og gikk inn som eiere i mai 2017.   Da gikk Halvard inn som daglig leder.  Han begynte her i 1985, og har jobbet som prosjektleder i 20 år.  -Vi har høy gjennomsnittsalder her, forteller han. -Det betyr lang og god erfaring, men vi er også opptatt av å få yngre krefter inn. Derfor ønsker vi lærlinger fra høsten av.  Det er tøft å være produsent i Norge, og det er viktig å ha riktig struktur og organisasjon på plass.  Nå ønsker vi å vokse, og da må vi ansette nye mennesker, og bidra til å lære opp unge mennesker i egen bedrift. 
Store muligheter
-Vi har en ordrereserve som strekker seg utover dette året, forteller Frode.  -Vi har god horisont på mange prosjekter.  Vi produserer etter hvert som prosjektene kommer inn.  Frode begynte i bedriften 8. januar i år.  –Vi har gode produkter, spennende eiere og stort potensiale i markedet, sier han.  -Derfor er mulighetene for utvikling store.  
Nye løsninger
-Vi skal i gang med nye produkter, nye mennesker og vi skal ut i andre kanaler og ikke minst sosiale medier, fortsetter Frode.  -Vi kommer til å starte med utvikling av nye spilevegger og se på andre muligheter i fleksiromsløsninger. Integrering av lys i spiler er en nyhet som kommer.  Vi ser også på spesialinnredninger til kontorer som krever det lille ekstra.  Mer kundekontakt er nøkkelen til mersalg, og da vet jeg hva jeg har å gjøre, smiler han.  Ut å møte folk, det er det som teller.  Så kan Petter Smart få jobbe i fred med å skape nyhetene, ler han og smiler til Ole Petter.  -Vi går spennende tider i møte, er de alle tre enige om.