Den digitale verden

De store entreprenørene stiller krav til arkitektene og dermed produsentene.  Alle bygningsdeler som skal inn i et prosjekt skal beskrives som tredimensjonale, digitale modeller.  Bimbear har tatt saken i egne hender.  De lager 3D-modeller med informasjon, bygningsinforamsjonsmodeller (BIM) som skal videreføres gjennom hele byggeprosessen.

Like før sommerferien dukket Anders Golden Høgsnes og André Aksetøy opp på kontoret til Tre og Profil. Anders og André hadde hatt en hektisk dag.  -Det er mye møtevirksomhet for tiden, smiler de.  

Anders er utdannet økonom og har tidligere jobbet i DnB Markets.  André er arkitekt og har jobbet i ARC arkitekter og TAG arkitekter i åtte år tilsammen.  -Derfor vet jeg at BIM kompetanse er ettertraktet, forteller han. 

Anders og André er barndomskamerater. Anders flyttet inn i nabohuset til André i Trondheim i barneskolealder.  -Vi har gått på samme skole og vært gode kompiser siden, forteller de. -Jeg husker godt de første gangene jeg var på besøk til André.  Bygging av 3D modeller var allerede da en stor lidenskap, smiler Anders.

En attraktiv plattform

Det er disse to gutta som står bak firmaet Bimbear.  De startet opp i 2015 og har siden opparbeidet seg en solid kundebase.  Flere firmaer bruker Bimbear til å markedsføre sine egne produkter overfor arkitekter og rådgivere.  Bimbear har flere kjente kunder som bla.a Vestre, Fjordfiesta og Superwood. Ambisjonen er å være den mest foretrukne møteplassen for inspirasjon ovenfor arkitekter, og således den mest attraktive plattformen for aktører som ønsker å markedsføre seg mot arkitekter og rådgivere. 

BIM-objekter

-Nettsiden bimbear.com er både en inspirasjonskilde og en BIM plattform for arkitekter og andre rådgivere i prosjektmarkedet, forteller Anders.  Vi utvikler enkle og brukervennlige objekter med et sterkt fokus på plangrafikk og teksturer.  Alle våre modeller er tegnet av arkitekter med lang erfaring fra prosjektering. Som inspirasjonskanal skal vi markedsføre arkitektur og design både nasjonalt og globalt. 

Enkel manøvrering

Fra nyttår 2018 har Anders og André satset for fullt på nettsiden bimbear.com.  I dag er de åtte ansatte med kontorer både i Trondheim og i Oslo.  De tilbyr 600 BIM-komponenter gratis via sin nettportal. I sin kundedatabase har de nå 2000 arkitekter og 60 produsenter.  Produsentene har sin egen profilside der alle BIM-modellene vises.  Prosjekter som modellene er brukt i er også presentert.  Her kan man klikke seg inn på det man ønsker og vil slik komme fram til både hvem som har produsert de ulike objektene og en beskrivelse av objektene selv.  André klikker seg enkelt innover i prosjektene, viser hvordan man kan plassere 3D modeller der man ønsker og informasjonen som ligger tilgjengelig i alle produktene.  

Vi har også nylig utviklet en avansert og responsiv 3D-konfigurator der brukeren enkelt kan endre materiale, farge og andre tilvalg etter ønske. -Vi skreddersyr ulike løsninger etter kundens behov,  sier Anders.

God markedsføring

Nettsiden med BIM-objekter er et gratis tilbud til arkitektene.  Det er produsentene som betaler for at vi skal lage 3D modeller av deres produkter.  Dette vil være viktig for produsentene markedsføringsmessig, da det blir mer attraktivt for arkitektene å velge produsenter som har 3D-modeller av produktene sine, forklarer Anders og André.

-Målet er å bli en global aktør, forteller Andre og Anders blide, før de haster ut døra, til neste møte.