Det Gyldne Sagblad

Det Gyldne Sag blad er utmerkelsen for årets bedrift i bransjen. I år var det Haugstad Møbel som ble utropt om vinner av prisen. Det var en overrasket daglig leder som entret scenen. Steinar Gulaker har sammen med sine ansatte og eiere utviklet bedriften fra å være en håndverksbedrift til å bli en strømlinjeformet og moderne industribedrift med fokus på sirkulærøkonomi, bærekraft og rekruttering. 

– Som alle andre må vi omstille oss og utvikle oss for å henge med. Vi har sterkt fokus på forskning, utvikling og kompetanseheving, og det å få en slik annerkjennelse som dette gir oss glede og ekstra motivasjon til å fortsette de prosessene vi holder på med, sier Steinar.

Vi er så heldige å ha dyktige ansatte og samarbeidspartnere som har jobbet sammen med oss i denne omstillingsprosessen, så denne prisen deler vi alle sammen, sier Steinar.

Under tildelingen av Det Gylne Sagblad trakk styreleder Tore Ådlandsvik og daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer fram stikkord som jærsk drivkraft, norsk kvalitet og innovative løsninger som en viktig del av begrunnelsen for prisen.

F.v.: Fabrikksjef Rune Friestad og daglig leder Steinar Gulaker.

– Haugstad har fokus på å modernisere produksjonen, og de er veldig langt framme innen automasjon. I dag har de en av Nord-Europas kanskje mest moderne maskinparker, påpekte Hilde.

Hun la også vekt på at Haugstad Møbel AS har sterk fokus på samfunnsbygging og sirkulærøkonomi.

– Dere har iverksatt sirkulærøkonomi i praksis, og har dette som et fundament i en forretningsplan som strekker seg langt fram i tid, og denne satsingen har ført til både grønn og sosial innovasjon. Bedriften er aktiv i Hubben, en lokal læringsfabrikk for bærekraft og sirkulæreøkonomi, dere deltar i forsknings- og utviklingsprosjekter og er hovedcase i SmartFab, som er finansiert av Norges Forskningsråd.

Rogaland Tresenter kan vise til en markant økende interesse for snekkerfaget og trevarebransjen i Rogaland, og en av årsakene som trekkes fram er at Haugstad Møbel har vært aktiv i media og snakket opp snekkerfaget, i tillegg til det fokuset som læringsfabrikken Hubben har fått blant ungdomsskoleelever i Rogaland.

– Ungdommer som allerede på ungdomsskolen kanskje begynner å definere seg selv utenfor arbeidslivet vil gjennom Hubben kunne finne seg til rette og finne sin plass i en framtidig jobb, og kanskje vekker vi også gründeren i flere av dem, sier Steinar.

– På Haugstad liker vi tanken på at vi bidrar til noe som er større enn oss sjøl. Vi driver på en mye mer framtidsrettet måte enn vi gjorde tidligere, og vi ønsker også å bidra til å inspirere og omstille norsk industri gjennom at vi har fokus på digitalisering, bærekraft, sirkulærøkonomi og smart produksjon, sier Steinar Gulaker.