Dørfabrikken Vatnestrøm vil bli Norges beste og største ramtreprodusent

vinduer og dører
Vi lager også buede vinduer og dører, forteller Vidar Haugland

Dørfabrikken Vatnestrøm utvider og investerer. –Markedet forandrer seg og vi må følge med, sier Vidar Haugland. Derfor utvider de nå fabrikken med 200 kvadratmeter samtidig som de tar i bruk et annet lagerbygg på samme størrelse. I nybygget vil en splitter ny produksjonslinje bidra til høyere effektivitet og nye muligheter.

-Vi har brukt noen år på å oppnå de resultatene vi ønsker, forteller Vidar Haugland og Runar Bergskås. -Nå har vi endelig klart det.
-Med et resultat på åtte prosent i 2016, ser vi at det vi har gjort har fungert. Det er mange faktorer som spiller inn. Vi har satset på aktivt salg, fått brannklassifisering, er fleksible og lager det kunden ønsker. Det er aldri enkeltstående ting som utgjør den store forskjellen, men en hel pakke, sier Vidar.

Ruster opp til nye tider

I 2016 nådde de målet om en omsetning på 20 millioner kroner. Neste år er målet å øke ytterligere. For å klare det måtte de ta de riktige grepene nå. En total investering på 8,5 millioner kroner er mye penger. Kostnadene er iberegnet nybygg og den ny bearbeidingslinja. I tillegg oppgraderer de hjemmesidene sine, og lager ny logo og nye brosjyrer. -Vi innrømmer gjerne at hjemmesiden vår er totalt utdatert, så vi er glade for å endelig kunne framstå som en moderne produksjonsbedrift også på nett, sier Elisabeth Haugland.

Alt klart til høsten

-Fellesferien utgår for vår del i år, smiler Vidar. 10. juli drar de ned til fabrikken til Weinig for å teste den nye linja og for å få opplæring, før den fraktes til dørfabrikken på Vatnestrøm. Den skal være klar til bruk første uka etter ferien, og nybygget er selvfølgelig ferdig før maskinen kommer. Til sammen vil det være tre operatører som får opplæring på linja. Alexander Ehinger er hovedansvarlig, og det er operatørene selv som har valgt nyinvesteringen.
-Det er jo disse som vet hva vi trenger og som kan maskiner, sier Vidar. -De har brukt et år på å komme fram til riktig løsning, og Alexander gleder seg til en ny arbeidshverdag.

Sparer raskt inn investeringen

Dørfabrikken har en CNC maskin fra 2004, og den er beregnet på serieproduksjon på grunn av lang omstillingstid. -I dag har vi nesten bare ulike produkter som skal gjennom maskinen og da blir leveringstidene lange, og overtidsarbeidet høyt, forteller Alexander. -Vi har derfor regnet ut at kostnadene kommer til å spares inn raskt med den nye linja.

Spesialproduksjon er framtiden

Weinig er leverandøren av produksjonslinja som er beregnet for massivtrebearbeiding, forteller Alexander. Den har automatisk inn og utmating. Råemner blir matet inn, før CNC maskinen bearbeider de seks sidene komplett ferdig. Deretter blir dørbladene matet automatisk ut. Denne linja erstatter tre andre bearbeidingsmaskiner. Den store forskjellen er omstillingstiden, og vi mener at maskinen er dobbelt så effektiv som den gamle. Spesialproduksjon er framtiden, og derfor er denne investeringen helt nødvendig. Maskinen kan også jobbe uten tilsyn i f.eks matpauser eller en time etter arbeidsslutt.

Vokser videre

-Målet vårt er å vokse ytterligere, og å bli Norges beste og største produsent av ramtredører, sier Vidar. Dørfabrikken har avtale med de fleste forhandlere i Norge, og det fungerer bra på grunn av produktene de lager.
–Vi leverer mest spesialdører innen brann, balkongdører, fast felt og foldedører. Foldedørene produseres kun i accoya. Accoya er standard i all panel og leveres på etterspørsel i ramtredører. Accoya utgjør ca 30 prosent av materialbruken, forteller Vidar.

Trenger de beste folkene

Vidar og Runar har lik eierfordeling i fabrikken. -Det å se at det vi har jobbet så hardt for endelig har gitt frukter er utrolig gøy, sier de to. -Vi vet alltid lite om hva framtiden bringer, men vi ser positivt på det nå. Derfor tør vi å satse slik vi gjør. Det kan nok hende vi må ansette flere mennesker her også. I første omgang får vi inn en lærling før sommerferien. Det er lenge siden vi har hatt en lærling her nå, så det ser vi fram til. Til høsten skal vi gå i gang med ansettelsesprosessen. For oss er det viktig å få tak i mennesker med den riktige kompetansen. Vi jobber i et krevende marked, og da gjelder det å ha de flinke folkene med på laget.