Fra lærling til fast ansatt

Ingrid Borgine Valsjø Olafsen tok svennebrevet sitt hos Sollihøgda Trevare i august.  -Du må finne noe som du liker holder på med, og som du kan ha framtidsdrømmer om, svarer hun på spørsmålet om hvorfor hun har valgt snekkerfaget.  Neste mål er mesterbrev som er et ledd i drømmen om en gang å starte for seg selv. 

Sollihøgda Trevare ligger på Minnesund i Akershus. Her produserer de dører og vinduer etter spesialmål.  I dag er de 8 ansatte og er en del av Snekker´n kjeden.  

I august tok Ingrid Borgine Valsjø Olafsen svennebrevet sitt hos Sollihøgda Trevare.
I august tok Ingrid Borgine Valsjø Olafsen svennebrevet sitt hos Sollihøgda Trevare.

Tidlig krøkes

Ingrid trives godt på fabrikken.  -Jeg har vokst opp fem minutter unna, smiler hun.  -Jeg har vært på Sollihøgda fra jeg var liten jente, for her var det spennende å være.  Spenningen ble aldri borte.  Da hun skulle på utplassering på både ungdomskolen og videregående, søkte hun seg hit.  

-Jeg har hatt sommerjobber her, og familiemedlemmer her, smiler hun. Onkelen til Ingrid, Geir Olafsen, har vært på fabrikken lengst av alle.  I 41 år har han jobbet i produksjonen.

Veien til målet

Ingrid visste tidlig at det var Tre og Design hun ville ta på videregående.  -Da er veien klar, sier hun.  -Jeg startet på Design og Håndverk første året på Skedsmo Videregående for å komme inn på Tre og Design på andre året.  Nå har jeg vært to år i læra hos Sollihøgda og avsluttet med godkjent svennebrev.

Svennebrevet

Ingrid fikk 68 timer på seg til å lage ferdig oppgaven sin. -Svennebrevet er avslutningen på 14 års skolegang.  Derfor ville jeg lage et minne til meg selv, noe jeg vil ha i mange år, forteller hun. Ingrid lagde et møbel som er en kombinert TV-benk, kommode og et bruksbord.  Det er laget i furu som er fargekoordinert fra lys til mørke.  -Nå er det rent treverk, men jeg skal overflatebehandle det for å beholde fargen, og for å gjøre det enda mer holdbart, forteller hun, da hun viser fram møbelet.  

Fast ansatt

Helt fra hun var liten har Ingrid elsket antikviteter.  Hun liker å lage små møbler og pyntegjenstander.  -Det er slike gjenstander jeg ønsker å lage når jeg en gang starter for meg selv, smiler hun. Men foreløpig er hun veldig fornøyd med den arbeidsplassen hun har, og akter å være her lenge framover.  Etter endt læretid og bestått svenneprøve fikk Ingrid fast ansettelse i Sollihøgda Trevarefabrikk.  -Daglig leder Skule Bjerke er på kontoret et par dager i uka, forteller hun.  -Når han ikke er her er det jeg som har ansvar for den administrative delen.  Jeg liker meg aller best i produksjonen, innrømmer hun.  Men variasjon er alltid bra, smiler hun.

Bildetekst:

I august tok Ingrid Borgine Valsjø Olafsen svennebrevet sitt hos Sollihøgda Trevare.