Fra overskudd til konkurs

Med sine 60 års erfaring har Trysil Interiørtre raskt blitt en ledende aktør innen spile-elementer og finérte platematerialer. Vyrk i Valdres kjøpte i desember 2018 opp 100 % av Trysil Interiørtre, og bedriften som ble slått konkurs i 2017,  går nå i overskudd. 

Tekst og foto: Trysil Interiørtre

De gamle tradisjonene i samspill med nye og moderne impulser har gjort Trysil Interiørtre til en leverandør for flere store prosjekter i innlandet som i utlandet, blant annet Clarion Hotel The Hub, Våler Kirke og Gardermoen Flyplass.

Vyrk kjøpte i desember opp 100 % av aksjene i Trysil Interiørtre.  -Det regnes med å omsette for mellom 22-24 millioner kroner i 2019, sier daglig leder Reidar Lyseng. Planen er også å kunne øke bemanningen i takt med antall oppdrag. Investeringen i bedriften øker også, og det er investeringene på 5,5 millioner som er gjort og som kommer i framtiden som er med på å kombinere kompetansen mellom Trysil Interiørtre og deres nye eier, Vyrk. Vyrk holder til i Valdres og leverer ferdigbehandlet gulv, vegger og tak i sine egne unike farger. Farger som nå også kan prege produktene til Trysil Interiørtre. De har en plan om å femdoble omsetningen sin på tre år. 

Trysil Interiørtre
The Hub Spa har fått veggene sine preget av 
Trysil Interiørtre sine flotte eikespiler, og gir rommet et særpreg. 
Foto: Clarion Hotel The Hub

Investerer med traverssprøyte

Treverket skal sette sitt eget preg.  En kombinasjon av å holde på tradisjonene, og samtidig åpne for mer moderne uttrykk er definisjonen på Trysil Interiørtre sin siste investering; en traverssprøyte som gir muligheten til å male eller beise alle produktene.

Den nye traverssprøyten vil kunne behandle alt fra større finérte plater til spiler i alle dimensjoner, fra 100 mm i høyden til 1300 mm i bredden. Å male eller beise de allerede veletablerte produktene til Trysil Interiørtre vil bidra til å tilby skreddersydde nisjeprodukter alt etter hva kunden ønsker. -Man ser tydeligere at et mer miljøbevisst marked ønsker å handle lokale råvarer i stedet for å handle de samme varene fra andre europeiske land, sier daglig leder. Trysil Interiørtre sin traverssprøyte kan i tillegg til å beise og male produktene, også brannbehandle for å tilfredsstille ulike brannkrav på prosjekter. 

Leverer til Norges største hotell

Skreddersydde nisjeprodukter er høyt ønsket.  Til Norges største hotell, Clarion Hotel The Hub, er det levert perforerte Trysil Antibrann-plater i Valnøtt-finér til den populære lysveggen i kongressalen. Perforerte plater er med på å kontrollere akustikken i rom, som er spesielt viktig i store saler der mange mennesker samles. Finér er også blitt en økende trend og flere ønsker å beholde treets struktur i de store overflatene. En mulighet kan derfor være å velge en beiset eller lakkert overflatebehandling, da dette lar treverkets naturlige underfarge komme fram gjennom behandlingen. Finérte plater fra Trysil Interiørtre er blitt levert til alt fra hytter på fjellet til store konsertsaler i Italia. 

Spiler

Trespiler på vegger og tak skaper et moderne uttrykk der natur møter det moderne. Å bygge med tre er et av de aller mest miljøvennlige byggematerialene tilgjengelig i Norge, og spiler er blitt en økende trend. Spiler benyttes i økende grad i offentlige bygg, og Trysil Interiørtre lager elementer på bestilling. Spilene skaper et levende uttrykk på veggene, og leveres med akustisk duk bak, for å hindre gjenklang i rommet.  -Dersom man ønsker produktene malt eller beiset i en spesiell farge, eller ønsker produkter uten kvist kan dette ordnes, sier Lyseng.