Storsatsing i Larvik

-Har du først blitt ansatt i Fritzøe Engros, så slutter du ikke, smiler Ole Schei Hansen, salgsdirektør industri, som selv har vært en del av konsernet i 28 år.  Nå ruster de opp for ytterligere trivsel med et splitter nytt bygg der 1000 kvadratmeter er forbeholdt kontorlokaler og 4000 kvadratmeter er lager for industrikundenes ømfintlige produkter. -Vi skal være en attraktiv arbeidsgiver og en foretrukken samarbeidspartner for kundene våre.  Derfor er det investert nærmere 70 millioner i det nye bygget, sier Ole.

Vi svinger inn til Fritzøe Engros sitt nye bygg, og inngangen åpenbarer seg.  Jeg skal innrømme at jeg blir svært positivt overrasket over det jeg ser.  Bruk av tre og logo skaper et innbydende inngangsparti, og når vi kommer inn i selve bygget så blir det bare bedre.  Her er veggene malt i lekre nyanser av grønt, og norske produsenter har stått for innredningen. 

Miljø i fokus

Grande Fabrikker har levert all kontorinnredning, Wilberg Design har levert annen innredning som kjøkken og garderobeløsninger, og Vegårshei Trappeverksted har laget trappa.  Bruk av tre og grønne farger symboliserer en miljøtanke som går igjen i Fritzøe Engros.  -Se der, sier Ole og markedsansvarlig Håvard Wannebo, og peker ut på taket som vi har utsikt til fra kjøkkenet.   Her ser vi 192 paneler med solceller som gir 50 kilowatt, nok til å delvis dekke alle kontorfunksjoner og trucklading med strøm.  Miljøfokus er en selvfølge, og bygget i seg selv er energieffektivt.  En ny elektrisk bil er kjøpt inn og skal brukes til lokal kjøring som det er mye av.  

Møter mellom mennesker

-Vi ønsker et levende bygg og håper både kunder og samarbeidspartnere vil besøke oss. Vi tror vårt nye showroom kan være til nytte i mange situasjoner, også for kunder som ønsker å benytte det i møter med sine forbindelser.  Det er jo i møte med mennesker vi skaper utvikling, minner Ole om.

En attraktiv arbeidsgiver

Et flunka nytt showrom skal snart bli dekorert med ulike produkter fra Fritzøe Engros. Her kan de samle kunder og samarbeidspartnere, samt alle ansatte ved ulike anledninger.  -Her kan vi møtes etter jobb for å se fotball eller bare ha det hyggelig sammen. Det er viktig å være en attraktiv arbeidsgiver.  Gjennom å tilby moderne, funksjonelle lokaler og sosiale arenaer, senkes terskelen for å møtes også utenfor arbeidstiden. Slik kan det gode arbeidsmiljøet styrkes ytterligere, forteller administrerende direktør Espen Randsted.

Den gode miksen av mennesker

-Rekruttering må jobbes aktiv med, fortsetter Espen. -Som Ole sier, så er det få som slutter her når de først har kommet seg innenfor dørene.  Det kan bli en utfordring etterhvert, og vi har en overvekt av menn i +/- 50 års alderen.  Ikke noe galt med det, men hvis alle skal gå av med pensjon samtidig, så sliter vi litt.  Det er heldigvis lenge til, men tiden går fort.  Derfor er det gledelig at vi nå har ansatt to damer i 30 års alderen som starter i mars.  Det er viktig med en god miks av både alder, kjønn og bakgrunn.  Det skal vi jobbe enda mer med framover.  Tilsammen har Fritzøe Engros 68 ansatte inkludert avdelingen i Åndalsnes.  

2019 ble et bra år med en omsetningsvekst på 8 prosent.  De siste åtte årene har de i snitt ligget på en vekst på 9-10 prosent.  -Vi har hatt en god reise, sier Espen.

Tonnevis av materialer

Det nye lageret er på 4000 kvadratmeter, men totalt i Larvik har Fritzøe Engros 16.000 kvadratmeter lagerkapasitet.  -Vi har et varelager på et sted mellom 130-150 millioner kroner.  Det har vi for å kunne levere så raskt som mulig til kundene våre.  I det nye lageret er det fuktstyring som gir optimal lagring av trelast og limtreplater, forteller Ole.  10 trailere triller ut av lageret til Fritzøe Engros  hver dag.  Det tilsvarer ca 300 tonn materialer hver dag.  -Det samme kommer inn, så det er stor aktivitet her, smiler han.  -Med nytt og klimastyrt lager sikres optimale lagringsforhold for varene vi fører, og med det står vi klarere enn noen gang før til å tre inn i fremtiden, avslutter han.

På besøk hos Fritzøe fra Tre og Profil