Pila peker oppover

Midt på hovedpulsåra inn til Oslo, Østre Akervei, ser jeg skiltet til Gunnar Eiklid, som er en betydelig leverandør av beslag til industrien i Norge.  Jeg svinger av og går opp trappene til bedriften. -Vi har mange planer framover.  En av dem er å vokse, forteller daglig leder Olav Midtskogseter.

Olav Midtskogseter har vært i bransjen i en årrekke.  For tre år siden startet han hos Gunnar Eiklid.  Etter nyttår i 2019 tok han over som daglig leder.  Her trives han godt, og pilene for framtida peker bare oppover. -Vi går spennende tider i møte, sier han.

Gunnar Eiklid
På lageret til Gunnar Eiklid har de varer til 9,5 millioner kroner til enhver tid.  -Dette er kjernen i virksomheten vår, sier Olav.  -Vi skal utnytte våre lokaliteter på best mulig måte.  Nå har vi to lagerautomater.  Den siste ble installert i sommer.  Disse frigir plass og ikke minst sparer de oss for enormt med tid, smiler Olav.

Tre eiere

Gunnar Eiklid fylte 50 år i fjor.  -Navnet stammer fra en gründer fra Hallingdal, forklarer Olav.  Gunnar Eiklid holdt til i ulike deler av Oslo i sin tid.  Da andre generasjon sto klar til å ta over, ble han brått syk og gikk tragisk nok bort.  3. generasjon var for unge til å ta over og dermed var eneste løsningen å få inn en ekstern ledelse.  I dag er tre personer inne på eiersiden.  Morten Sundberg, Ken Rydningen og Olav Midtskogseter.

Stort marked

Gunnar Eiklid distribuerer varer ut fra lageret sitt til kunder i alle fylker i Norge.  Kundene er både trevareprodusenter av dør, vindu, kjøkken og bad/garderobe, møbel og innredning, samt låsesmeder, mekanisk industri, entreprenører og produsenter av ståldører og alu/fasade.

Øker på framover

Med 50 år i bransjen er Gunnar Eiklid en tradisjonsrik bedrift. -Men tradisjon alene gir ingen fremgang, smiler Olav.  Her har de benyttet tiden godt. En slagkraftig strategi for framtiden er avgjørende. -Vi har lagt en 3-5 års plan der målet er å vokse videre, forteller han.  -De siste tre årene har vi økt 10 prosent hvert år.  Vi har kontroll på det vi holder på med og vokser derfra.  Omsetningen i 2018 var 32,7 mill kr med åtte ansatte.

Rask levering

-Vår målsetting er å være best på service og leveranser til våre kunder, sier Olav.  Ved bestilling av lagerførte produkter før kl. 12.00, ekspederes og sendes varene samme dag. Kommer bestillingen senere på dagen blir varene senest pakket og sendt dagen etter.

En sammenspleiset bransje

-Steng aldri en dør etter deg, oppfordrer Olav.  -Husk at vi er en liten bransje. Det vil si at vi kjenner hverandre og kan samarbeide godt oss i mellom. Selv om vi er konkurrenter så er vi først og fremst samarbeidspartnere og kan hjelpe hverandre når det trengs.  Det er vi alle tjent med, både kundene og vi som leverandører.

Optimister for 2020

-Det ser lovende ut for bransjen framover, mener Olav.  -Det bygges mye, og lokalt her for oss så er det et stort rehabiliteringsmarked som skal dekkes.  Vi er optimister og tror på et godt år i 2020.