Melby snekkerverksted AS MOT NYE HØYDER

Foto: Jonas Hallberg Eggen/Inventas
Melby leverer den største vindeltrappa i massivtre som er laget i Europa!  Den 65-år gamle trappefabrikken på Eide i Møre og Romsdal følger så absolutt med i tiden. De er innovative, kreative, løsningsorienterte og flinke til å samarbeide med sine tyske eksperter.  Massivtre er i skuddet og dette er det største enkeltprosjektet Melby har hatt i trappeproduksjonen så langt.
Bedriften har fått tilskudd fra Innovasjon Norge for å forske fram ny kunnskap. Forskningen har de stort sett gjort selv sammen med samarbeidsfabrikken i Tyskland som har spesialisert seg på limtre og som har laget de store vangene i buet limtre. For å lage vangene, som veier hundrevis av kilo, laget de først en buet form og krysslimte så 20 sjikt med 5 millimeter tjukke granemner.
Den spektakulære trappen som er levert til vestibylen på Lade skole og idrettshall i Trondheim binder tre etasjer i skolen sammen. Den har blitt et kunstnerisk og sentralt element i bygget som binder elevareal sammen med fellesareal, kantine og idrettshall.
Arkitekt er: Lars Schanche Bølviken i Eggen Arkitekter AS.