Møbeldører fra Eydehavn

Dørprodusenten Trevaren Eydehavn har doblet både antall ansatte og omsetningen sin i løpet av fire år.  Det kvalifiserer til en tittel som Gaselle bedrift, og de ser ingen grunn til at den gode utviklingen ikke skal fortsette.  -Etter utvidelse i både bygningsmasse og maskinpark har vi endelig muligheten til å ta på oss heftige prosjekter,  som vi før bare kunne drømme om, forteller daglig leder Tommy Pettersen.

-Vi har blitt en stødig bedrift, smiler Tommy.  Det hagler altså ikke av selvskryt, for stødigheten er gjennomgående i hele bedriften.  Likevel er Tommy tydelig stolt over den gode utviklingen de har hatt de siste årene.  -Men jammen har det tatt lang tid, fortsetter han og vinker inn sin far Arvid Pettersen.  Arvid startet bedriften i 1982.

Fra begynnelsen

Arvid tok over Tromøya Trevare i 1984.  Da produserte de alt av vinduer, dører og innredninger.  Det var ikke før på 90-tallet de begynte å spesialisere seg på dører.  I dag er de 15 ansatte med en omsetning på 17 millioner i 2019.  De forventer en økning også i 2020. 

Daglig leder Tommy Pettersen viser fram en av dørene som snart er klar til levering.

Daglig leder Tommy Pettersen viser fram en av dørene som snart er klar til levering.

Problemløsere

Trevaren Eydehavn ligger mellom Tvedestrand og Arendal.  Midt i smørøyet, er både far og sønn skjønt enige om.  Markedet østover fra Arendal og til Oslo utgjør 90 prosent av omsetningen, men de leverer helt opp til Trondheim.  De har i løpet av mange år bygget opp et bredt nettverk av kunder, og nå har de endelig oppnådd det de ønsker. -Arkitekter og entreprenører kommer til oss for å løse problemer, og det synes vi er gøy, sier Tommy.  

Økt kapasitet

Det har skjedd mye siden Tre og Profil var her sist.  Tidligere besto bedriften av to adskilte bygg.  Nå har de investert 5 millioner i nytt bygg som binder disse sammen.  -Vi trengte større produksjonsplass for å kunne ta på oss større oppdrag, sier Arvid. -Det har gitt god uttelling. I tillegg har dørprodusenten installert nye maskiner, en ny linje for pakking og montering samt nye reoler og en ny truck som tilsammen gjør arbeidsdagen enklere og mer effektiv for de ansatte.  En ny slissemaskin er på vei inn i disse dager.

Fagkunnskap

Trevaren Eydehavn er kjent for sine eksklusive spesialdører.  Da Tre og Profil var på besøk hadde de nettopp levert inngangsdøra til Michelin-restauranten Maemo i Oslo. -Vi lager et møbel, sier Tommy.  -Du kan kalle det spesialinnredningsdører.  Vi er problemløsere, og det er derfor arkitektene kommer til oss.  Døra til Maemo var kostbar, så det er klart at det er viktig å inneha den riktige kunnskapen, smiler Tommy.

Rekrutteringsarbeid

Dørprodusenten tar rekruttering på alvor, og har hatt mange lærlinger opp igjennom årene. De har et godt samarbeid med skolene i området, og opplæringskontoret som de får god oppfølging fra.  -Dennis Ødegaard er lærlingen dette året, og han er en drivende dyktig kar, smiler Arvid.  -Vi har også en ansatt som tar fagbrev som CNC operatør.  

Trevaren Eydehavn har levert inngangsdøra til Michelin-restauranten Maemo i Oslo.
Trevaren Eydehavn har levert inngangsdøra til Michelin-restauranten Maemo i Oslo. 

Kontroll i alle ledd

Trevaren Eydehavn bruker accoya i mange av sine produkter på grunn av den gode holdbarheten.  Alt av ramtre limes i fabrikken.  Det gjør de for å ha kontroll på alle materialer.  -Det er en tidkrevende prosess, men det er viktig for oss å ha kontroll i alle ledd, sier Tommy.  Et showrom er snart klart i den ene delen av fabrikken.  -Kunder er fortsatt opptatt av å se og kjenne på materialer og produkter, sier Tommy.  -Vi har mange spektakulære dører å vise fram, og derfor gleder vi oss til å bli ferdige med utstillingen.  

Med det kjempeløftet vi har opplevd den siste tiden, er det gøy å drive i bransjen.  Vi gleder oss til hver arbeidsdag, smiler Arvid og Tommy.