Hardt arbeid gir gode resultater

Er det fortsatt noen der ute som mener at små og mellomstore bedrifter ikke har livets rett?  Da må dere se mot Møbelsnekkerne Lien og Lian på Barkåker.  Siden oppstarten i 2012 har de økt omsetningen jevnt og trutt.  Antall ansatte har økt fra tre til elleve, og nå har de doblet produksjonsarealet sitt fra 500 kvm til 1000 kvm.  Her produseres alt av innredning etter mål.  Standarder finnes ikke.

-Jeg blir stolt når jeg ser utover lokalene i dag, innrømmer Torbjørn Lian.  -Nå har de ansatte i produksjonen sine egne hydrauliske hev/senk arbeidsstasjoner med oppbevaring slik at de slipper å bruke mye tid på å hente verktøy, skruer og annet forbruksmateriell.  Torbjørn står i trappa som skal føre opp til splitter nye kontorer og møterom.  Litt lenger inn i produksjonen står ett nytt platelager og en platesag.  -Det er brukt utstyr, forklarer Knut Andreas Lien, men for oss er den splitter ny.  -Maskinforretningen C.Dahm har hjulpet oss med montering og fått utstyret bygget om slik at den passer inn i våre lokaler.  

Knut og Torbjørn drev hvert sitt firma da de etterhvert begynte å drodle om å gjøre noe sammen.  I 2011 realiserte de drømmen sin, og produksjonen startet i 2012.  Knut har vokst opp i et snekkerverksted og var en ivrig tredreier allerede som 12 åring.  -Skogen har alltid vært min greie, smiler Torbjørn.  -Ja, også var jeg sveiser på F16 flyene en periode.  Men Torbjørn ønsket seg noe annet, og startet på utdannelsen som møbelsnekker i 1996.  I flere år jobbet Torbjørn i sitt eget enkelpersonforetak, og livnærte seg på det.  -Det var først da Knut Andreas ble med på laget at ble det virkelig fart i sakene, smiler han.  

Ingen 8-16 jobb

For det er ingen 8-16 jobb disse karene driver med.  Det er de også ærlige om.  -Hverken dag eller klokke styrer oss, sier Torbjørn.  -Vi kaster oss rundt når det trengs, og vi ofrer gjerne ferieuker om vi må.  -Vi er ja-mennesker, sier Knut Andreas.  -Og det blir lagt merke til.  Vi tilpasser oss oppdragsgiver, og tilbyr vår kunnskap og tid.  Kona tar støyten hjemme, innrømmer Knut Andreas som har fire barn – tvilling-gutter på åtte år, en datter på 12 og en sønn til på 13.  -Vi hadde ikke klart det uten henne, stemmer Torbjørn i.  -For her har det blitt mange timers arbeid.  Resultatene har blitt gode, og det er vi stolte av.   

En ny hverdag

Med utvidete lokaler og nytt utstyr er hverdagen til de ansatte i produksjonen snudd på hode.  Helse, miljø og sikkerhet er nå ivaretatt på best mulig måte.  Lokalene er lyse, og alle tunge løft er så godt som borte.  -Effektiviteten har blitt tre ganger bedre, og da er vi nok beskjedne, sier Torbjørn.  -Jeg orker ikke å tenke på hvor mye tid som har blitt borte bare i å lete og flytte på ting.

En totalleverandør

Møbelsnekkerne Lien og Lian skreddersyr alle typer innredninger, som f.eks komplette kjøkken, garderober, bibliotek, veggseksjoner og baderom.  Aller helst ønsker de seg prosjekter der de kan være totalleverandør av innredninger.  Og det har de flere av.  -Like før jul ble vi ferdige med en totalleveranse til en stor enebolig. Tilsammen brukte vi 7000 timer.  Det er artige prosjekter, smiler Torbjørn, og ja det var en stor enebolig. 

Samarbeid

Lien og Lian leverer mye til privatpersoner, men også til det offentlige, restauranter og butikker.  -Vi ønsker å komme så tidlig inn i prosjektene som mulig, forteller Knut Andreas. -Da kan vi komme med våre råd og meninger, og vi opplever at både arkitekter og interiørarkitekter setter pris på å komme i dialog.  Samarbeidet med andre bedrifter i området er godt, og hvis vi ser at kapasiteten vår er sprengt, eller at kundene ønsker produkter som vi ikke leverer, kontakter vi andre bedrifter som vi vet leverer den kvaliteten vi ønsker.

Skal øke eierskapsfølelsen

Høsten har blitt brukt til omorganisering, og å gjøre logistikken så god som mulig i produksjonen.  Den store investeringen i 2020 kommer til å skje sammen med de ansatte.  De skal i gang med en prosess for å øke eierskapsfølelsen til bedriften.  Nå skal ansvar delegeres og alle de ansatte skal få hvert sitt ansvarsområde.  Det gjelder også lærlingene som Lien og Lian har to av.  -Dette ser vi fram til alle sammen. Det blir en ny hverdag både for oss i administrasjonen og de i produksjonen. En følelse av eierskap er viktig for å yte sitt beste på jobb, mener Knut Andreas og Torbjørn.  

Ivrig rekrutterer

Både Torbjørn og Knut Andreas er engasjert i rekrutteringsarbeid.  -Vi bruker for mye tid på ungdommen, mener Torbjørn. -I den grad det går an å si det.  Vi har jevnlig elever på hospitering fra videregående skoler.  De er her to ganger i uka over en fireukers periode.  Dette gjør vi for å prøve å få flere til å velge vårt fag, og av og til lykkes vi.  Vi sponser også skolene med materialer osv.  Belønningen er når vi får en elev som vi ser utvikler seg både personlig og faglig.  Vi har hatt flere av dem, og da er det verdt all tiden vi bruker.  Lærlingene våre får som regel tilbud om jobb hos oss etter endt fagprøve.  De ansatte har fagbrev. 

Gleder seg til fortsettelsen

-Starten på året har vært bra, og vi ser positivt på framtiden, smiler Knut og Torbjørn.  -Det vil alltid være jobb til oss.  Vi skal alle bo et sted, og de fleste av oss ønsker å ha det pent rundt oss.  Nå gleder vi oss til å starte prosessen der menneskene i bedriften skal få et løft.  Vi må få det beste ut av hver enkelt.  For folka er tross alt det viktigste.  Uten dem er vi ikke mye verdt.

Møbelsnekkerne Lien og Lian
Møbelsnekkerne Lien og Lian
Møbelsnekkerne Lien og Lian