Om fagbladet

Tre & Profil er fagbladet for trevare- og innredningsbransjen og gis ut av Tre & Profil AS. Vi skriver om alt som skjer i bransjen og bladet er derfor viktig for alle som vil holde seg oppdaterte innenfor dette feltet. Tre & Profil går ut til alle trevarefabrikker i Norge, og også noen i Sverige, Danmark og Finland, men det er den norske bransjen vi konsentrerer oss om. Bladet går også ut til arkitekter og entreprenører som er aktuelle for bransjen vår, samt leverandører, husprodusenter og byggevarekjeder. Til sammen har vi et opplag på ca 2500. Elisabeth Østby er redaktør i bladet, og Therese Heramb er redaksjonsmedarbeider.

Vår adresse:
Tre & Profil AS
Furusethgata 5
2050 Jessheim
E-mail: post@tre-profil.no, tlf: 40 84 59 94

HISTORIE

Tre & Profil er bladet for alle som er tilknyttet trevarebransjen eller er interessert i å følge med i hva som skjer innen denne bransjen. Vi skal også markedsføre bransjen mot beslutningstakere som arkitekter, entreprenører osv.

Bladet ble startet i 1989 av Norske Trevarefabrikkers Landsforbund (NTL) og Selvig Publishing. NTL ønsket seg et tidsskrift som kunne være et informasjonsblad for alle som er tilknyttet bransjen, og samtidig markedsføre norske trevarer ut mot beslutningstakere som arkitekter, entreprenører osv. Tidsskriftet skriver om de forskjellige bedriftene i bransjen og tar opp temaer som for eksempel markedsføring, teknologi, ledelse, produktutvikling. Reportasjer fra messer, landsmøter, trevaredager osv. er også vanlig stoff. Tidsskriftet ble i 1991 overtatt av Anne-Lise Østby, som den gangen var markedskonsulent i NTL.

I 2007 tok Elisabeth Østby over Tre & Profil. Elisabeth er datteren til Anne-Lise og startet å jobbe i bladet i 2005. Hun har utdannelse innen grafisk design og ellers en mastergrad i sosialantropologi fra Universitet i Sussex, England. Sosialantropologi handler om kultur og mennesker, og det å jobbe som journalist handler om å jobbe med mennesker. Elisabeth mener derfor at linken mellom utdannelsen og arbeidet i Tre & Profil henger godt sammen. Bladet eies og drives i dag av henne. Det meste av innholdet skriver hun selv, men tidsskriftet mottar innimellom gode artikler fra andre.

Ideer og godt stoff mottas med takk!