Skaper rom

Camilla Viste Hatlestad trodde først det var tømrer hun ville bli. Men da hun startet på VG1 Bygg og Anlegg forsto hun raskt at finsnekring lå hennes hjerte nærmest. I fjor tok hun sitt fagbrev i trevare- og bygginnredningsfaget hos Haugstad Møbel AS.

–Det er interessant å se hva innredning kan gjøre med et rom, sier Camilla. –Det kan bli større, mindre, lyst, mørkt, dystert eller bare lekkert, ler hun. –Akkurat det liker jeg aller best med det vi lager hos Haugstad. Vi skaper rom.

Camilla Viste Hatlestad.

Etter to år på videregående var det klart for å finne seg en lærlingeplass, og Haugstad ønsket henne velkommen. –De har tatt i mot meg med åpne armer og det har vært helt fantastisk å være lærling her, fortsetter Camilla. –Jeg har vært heldig som har fått fast ansettelse her etter svenneprøven. Det er jeg veldig glad for. 

For på Haugstad skjer det store ting. Hele fabrikken moderniseres og effektiviseres og det betyr at de ansatte gjerne får nye oppgaver. –Jeg elsker å lære nye ting, sier Camilla, så det passer meg helt utmerket. Er det noe man aldri får nok av så er det kunnskap. Ny teknologi er fascinerende og da passer det perfekt å være her, ler hun. Akkurat nå står jeg mest i lakken og i monteringsavdelingen. 

Svenneprøven til Camilla er et skap. –Min mor ønsket seg et møbel som kunne skjule hennes synder. Eller et barskap da, ler hun. Dermed var det bare å gå i gang. I løpet av en uke gjorde Camilla seg ferdig med skapet sitt. –Målet var å vise fram så mye som mulig av det jeg hadde lært. Derfor ble det både innvendige dører og skuffer, og skyvedører. Kanten på skuffefrontene er malt for å bryte opp inntrykket. Dørene og skuffefrontene er laget i melamin og skroget er laget av laminat.

–Jeg håper jeg gjør en god nok jobb til å få fortsette hos Haugstad. Her trives jeg godt, og kanskje blir det mulighet til å ta et mesterbrev etterhvert, avslutter Camilla.