Snekkern ut til alle skoler

Norske Trevarer går nye veier i rekurtteringsarbeidet sitt, og nå gjør de det enkelt for skoler å informere sine elever om snekkeryrket. –Norske Trevarer har jobbet lenge med rekrutteringsarbeid, og nå gjør vi det enda mer rettet mot lærere og rådgivere.

Ingrid Finnes i Norske Trevarer

Nytt materiell

Nå er splitter nytt materiell utarbeidet for skolene. –En lettfattelig flyer og en litt mer omfattende brosjyre legges nå ut på en felles plattform for alle skoler i Norge, forteller Ingrid. På subjectaid.no kan alle som jobber i skoler bestille informasjonsmateriell helt gratis og kostnadsfritt. Siden 15. januar har Norske Trevarer sendt ut 1000 brosjyrer til 50 skoler. 

Lett tilgjengelig

–Vår oppgave er å gjøre det så enkelt å attraktivt som mulig for lærerne å fortelle sine elever om snekkerfaget, sier Ingrid. –Gjennom Subjectaid har vi fått en gylden mulighet til å bli enda mer synlige. I brosjyrene forteller vi blant annet om hva en snekker gjør og hvorfor vi mener at ungdom bør velge snekkeryrket. Vi har også laget en ny video og en powerpoint som kan brukes både av skoler og bedrifter. 

Be ungdommen inn

I tillegg har Norske Trevarer utarbeidet materiell som er tilgjengelig for alle medlemmer på nettsiden som skal gjøre elevbesøk enklere for bedriftene. –Vi har laget 10 gode tips til et vellykket bedriftsbesøk, og vi bistår gjerne med flere forslag til alle de som ønsker å få ungdom på besøk. Dette er så viktig i arbeidet med å nå fram til ungdommen, og vi stiller opp der det trengs, sier Ingrid. 

Snekkerambassadører

–Vi er skikkelig stolt av våre snekkerambassadører, fortsetter Ingrid. –De er åtte stykker og mange av dem har allerede vært med i flere år. Dette er unge mennesker som jobber i ulike bedrifter. De har ansvar for Snapchatkontoen «Bli snekker» en uke hver. Da filmer de sin arbeidshverdag og legger ut på Snapchat. Dette er viktig arbeid og et sted som de unge følger. 

Digitalt kurs for alle

I august er det ett år siden Norske Trevarers digitale eksamensforberedende kurs ble satt i gang, og dette gjør det enklere for alle å ta den teoretiske delen av faget selv når du er ferdig med videregående skole. Flere voksne følger dette digitale kurset. 

Det er i bedriftene det skjer

–Det handler om å gjøre faget vårt tilgjengelig på en enkel måte, sier Ingrid. –Nå har vi gjort det lett tilgjengelig for lærerne, og foreløpig ser det ut til at det fungerer godt. Nå gjelder det at bedriftene inviterer elevene inn til seg, for det er jo her det morsomme skjer. Ta kontakt med oss om dere trenger hjelp. Vi bidrar gjerne, sier Ingrid.