TØFT i Bergen

Av Elisabeth Østby

Faginnredning AS utformer spesialinnredning for næringsbygg og privatkunder.  2019 ble et rekordår, og 2020 ble like bra. I år merker de virkningene av Covid 19 og markedet har spisset seg til.  -Nå er det kamp om ordrene, og vi har kjørt med redusert bemanning en periode, forteller daglig leder Birger Aga.  -Vi kjemper med nebb og klør, og gir oss aldri.  For vi elsker jobben vår, og prosjektene er ofte store og kompliserte.  Det liker vi. 

Faginnredning samarbeider med arkitekter, entreprenører og privatkunder. De leverer skreddersydde innredninger i hele Norge med hovedmarkedet i Hordaland.  Produksjonene foregår på fabrikken i Årland. Fagkunnskapen er høy, og unike løsninger skapes.  -Alt kan løses, og hele verdikjeden fra prosjektering til montering står vi for selv, sier Birger.  

I fjor endte de på 40 millioner i omsetning, og resultatmessig var dette et like godt år som rekordåret 2019.  Men fra november 2020 begynte de å merke en endring i markedet, og starten på 2021 ble svak. 

-Konkurransen om jobbene er tøff, og vi må kjempe for alle ordrer på en helt annen måte enn før.  Konkurransen på pris har også blitt tøffere.  Reduserte priser og økende  råvarepriser er ikke oppskriften på gode resultater.  Koronarestriksjoner har gjort det vanskelig for våre utenlandske pendlere å komme inn i landet, og det har vært en stor utfordring for oss. Men vi mister ikke motet av den grunn. De siste ukene har det tatt seg opp litt.  Knallhard jobbing har gitt resultater. Det er lys i tunnelen.  Det kan vi takke våre motiverte ansatte for.  De bretter opp ermene og gjør en helt fantastisk jobb, forteller Birger.  

Faginnredning har produsert innredning og rekkverk til Høgskolen i Bergen.

Faginnredning har produsert innredning og rekkverk til Høgskolen i Bergen.

Prosjekter

-Vi har hatt mange morsomme prosjekter den siste tiden, sier Birger.  -Vi har blant annet ferdigstilt et prosjekt på ca 15 millioner kroner til Sandsli Sykehjem i Bergen, og et annet prosjekt for NHH i Bergen til en verdi på ca. 5 mill.

Faginnredning har levert skreddersydde innredninger til Skipet i Bergen.  Skipet ligger innerst i Puddefjorden og danner inngangsporten til Bergen ved Gamle Nygårdsbro. Bygget er det første og største næringsbygget i Bergen som oppføres i massivtre, og blir et signalbygg for byen.

I disse dager innreder Faginnredning Holen Skole i Bergen som er et spennende skolebygg som trapper seg oppover i terrenget mellom bolighus. Sammen med spennende arkitektur har de valgt å ha høy kreativitet på møblement, og for Faginnredning er dette et prosjekt til ca. 10 mill.

I 2020 innredet de artisten KYGO sin bolig i Bergen.  -Dette var en veldig spennende oppgave, forteller Birger.  -En av de siste ordrene kom inn for litt siden.  Da skal vi lage fem møtebord der bordplatene er 10 cm tykke i heltre eik med innfelt elektronikk osv.  Ett bord veier 400 kg. Her har Faginnredning samarbeidet med en limtreprodusent på limeprosessen av bordplatene.

Faginnredning har også hatt en stor leveranse til Høgskolen i Bergen.  De har produsert alle rekkverk til trapper og gangbroer som er spesialdesignet på fabrikken.  En akustisk plate som aldri før har vært brukt i Norge ble benyttet på ytterside av rekkverket.  Konstruksjonen av rekkverket er det Faginnredning som står for, og har blitt produsert i elementer der alle elementene er ulike.