Trappebedriften Tre Trapp har rundet 50 år

Fremtiden ser lovende ut for Tre Trapp!

– Jeg og mine søsken har vokst opp med Tre Trapp og har alltid vært stolte av bedriften. Som dagens ledere føler vi et stort ansvar for bedriftens ve og vel og ikke minst de som har Tre Trapp som sin arbeidsplass, sier daglig leder og styreleder Tom Gokshol.

Tekst: Silvia M. Suh, Norges Vel  Foto: Kurt Sjøvold

15. november 1969. Hurum Byggeservice ser dagens lys med Leif Sjøvold i spissen.

– Det er flere ting jeg personlig synes er spennende rundt oppstarten av bedriften, men det jeg synes er mest kult er at det er en gjeng med nærmest ungdommer som gjør dette. Leif var eldst, snart 27 år, mens de andre var mellom 17-23 år da bedriften ble etablert, sier Gokshol, som er sønnen til grunnleggeren Leif Sjøvold.

Tre Trapp
På feiringen av 50-årsjubileet til Tre Trapp ble fem ansatte overrasket med Medaljen for lang og tro tjeneste. 
Fra venstre: Daglig leder Tom Gokshol, Anne-Berit Engan, Kåre Fredriksen, Bengt Fjellvang, Knut Erlandsen, Trond Ekelund, styremedlem Trine Berntsen og salg- og ordrebehandler Kurt Sjøvold.

Fra blomstring til tøffe år

I 1976 ble navnet endret til Tre Trapp og bedriften opplevde en eventyrlig utvikling der Leif var pådriver for industrialisert produksjon av trapper. I tillegg holdt de det gående som bygningssnekkere og produserte et stort antall boddører og etter hvert også garasjeporter.

Børskrakket på 90-tallet resulterte i tøffe år for Tre Trapp, og Buskerud Næringsselskap kom inn som eiere. Stor var derfor gleden da grunnlegger Leif i 2004 klarte å kjøpe bedriften tilbake.

-Tidspunktet for kjøp var gunstig. Markedet for trapper var i bedring, og vi så muligheter i kjedeavtalene vi hadde tilgang til gjennom Trapperingen, forteller Gokshol. 

Tre Trapp har siden da utviklet seg bra. – Vi kan ikke vise til den samme vanvittige utviklingen som bedriften var gjennom i sine første 15 leveår, men jeg er veldig stolt av det vi sammen har fått til i de snart 15 årene som jeg har vært i førersetet, sier Gokshol.

– Dette er vår fars livsverk, og vi er takknemlige for at Tre Trapp lever videre etter hans bortgang. Vi er glade i bedriften og de som jobber her. 

Tjuvstartet 50-årsfeiring 

Tidligere denne høsten tjuvstartet Sætre-bedriften feiringen av sitt 50-årsjubileum på Oscarsborg i Drøbak. 50-årsjubileet ble feiret med festmiddag der ansatte med følge, tidligere kolleger som var sentrale den gangen bedriften ble startet, representanter fra Trapperingen, leverandører og øvrig familie var invitert.

Flere av Tre Trapp sine ansatte har viet hele sin yrkeskarriere til bedriften. Det gikk ikke ubemerket hen. Fem ansatte ble nemlig hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste.

– Jeg har aldri hedret ansatte på denne måten før, og det ble nok oppfattet som veldig høytidelig, sier Gokshol. Flere av de ansatte startet som ungdommer. Det synes jeg er rørende.

Tre Trapp

Bærere av bedriftskultur

Blant medaljemottakerne skjuler det seg historier med alvorlig sykdom, store endringer i arbeidsoppgaver, en ansatt som ikke er skiftarbeider, men som stiller klokken 02 på morgenen likevel, og mye mer. 

– Vi har nok fått til å lage en fin arbeidsplass der de har valgt å være hele eller nesten hele arbeidslivet sitt, sier Gokshol. Han er ikke bekymret over å ha seniorer i arbeid. – Det er viktig for samfunnet generelt, men også viktig for den enkelte bedrift. Erfaringen de representerer er verdifull, og de er bærere av bedriftskulturen som skal overføres til nye generasjoner, sier Gokshol. 

For i Tre Trapp slipper også de unge til. – Jeg er stolt fordi vi har lærlinger. Vi har de senere år utdannet syv snekkere, og har en dyktig lærling på vei. Alle har valgt å bli i bedriften, sier Gokshol.

Ser lyst på fremtiden

Gokshol har stor fremtidstro og har lagt mange spennende planer for bedriften.  – Vi har fokusert på vekst og troen på at fremtiden er industrialisering og automatisert produksjon. 

– Her jobber flinke og dedikerte mennesker, vi tar godt vare på kundene våre, vi har fantastiske samarbeidspartnere i Trapperingen, og et godt forhold til leverandørene våre som virkelig jobber for oss. Vi tror de beste årene for Tre Trapp ligger foran og ikke bak oss. Det er det ikke alltid man kan si om en 50-åring, avslutter Gokshol.