Årsmøte og Trevaredagen i ny drakt

Ingrid Finnes og Monica Wærdahl-Eriksen i Norske Trevarer har ansvaret for årsmøtet og Trevaredagene i år. Rammene for årets samling er ny. Årsmøte avholdes 20. juni og Trevaredagene arrangeres 21. juni. Etter ønske fra våre medlemmer har vi i år valgt å slå sammen disse to arrangementene. Datoene er valgt med tanke på at det i Oslo også arrangeres en stor verdenskonferanse som omhandler trearkitektur – World Conference on Timber  Engineering. Det gir en unik mulighet til å kunne kombinere med besøk også her når man først er i byen. Hva som skjer neste år er fortsatt uvisst, smiler Monica.

Rådgiver Ingrid Finnes og leder for forretnings- og medlemsutvikling Monica Wærdahl-Eriksen i Norske Trevarer gleder seg til et spennende program under Trevaredagen i juni.

-Vi gleder oss til Trevaredagene og spesielt hyggelig er det å kunne ønske velkommen til Middelthunsgate og NHO bygget i Oslo, sier Monica og Ingrid. Arrangementet i år er noe mer komprimert enn tidligere. For denne uka vil Oslo bades i tre.  Samtidig med vårt arrangement blir det mulighet for å besøke World Conference on Timber and Engineering. -Derfor er det lagt opp nok tid for alle som vil ta en titt, sier Ingrid.

Ungdomssamling

Nytt av året er en ungdomssamling. Dette er Ingrid sitt prosjekt. -Vi håper å skape en ny tradisjon, sier hun. -Bransjen er helt avhengig av å beholde de unge og å rekruttere enda flere. Derfor må vi skape en arena med spennende opplegg som kan spres ut til ungdommer som skal velge sin vei videre i livet. Vi håper å samle en god gjeng allerede dette året. Vi oppfordrer derfor alle bedrifter til å melde på sine unge. Dette skal være et lavterskel samlingssted.

Fra ord til handling 

-Vi er i en spesiell situasjon både på hjemmebane og i Europa. Hverdagen preges av krigen i Ukraina, ustabil energisituasjon, økte råvarepriser og en stadig trussel om økt rente. Parallelt med dette haster det med å ta grep og tilpasse seg  en mer bærekraftig hverdag. I det ligger det også mange spennende muligheter. For få år siden var ord som digitalisering, miljøregnskap, fotavtrykk og sirkulærøkonomi ukjente begreper, men i dag må alle bedrifter forholde seg til dette om de fremdeles vil være her i framtiden. Skal vi bli Norges mest bærekraftige bransje innen 2025 – må vi ta grep og vi må tørre å tenke nytt. 

-Årets trevaredager vil derfor både belyse hva det krever av oss, hente inspirasjon fra andre som har turt å tenke annerledes og sist, men ikke minst forhåpentligvis inspirere og motivere til å bli med på denne reisen for Trevarebransjen. Tema er derfor: Fra ord til handling.

-I år kommer NHO direktør Ole Erik Almlid og NHO Sjefsøkonom Øystein Dørum som vil gi oss det store overblikket. Til å ta oss gjennom ledelse og forhåpentlig skape både inspirasjon og tanker til refleksjon, har vi fått med oss Solfrid Flateby, en av Norges råeste foredragsholder innen ledelse. Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen er forskere ved Norges Handelshøyskole – som selv sier at de er bærekrafts eventyrere, og vil snakke om Bærekraftige forretningsmodeller. 

-Vi får høre fra bransjen selv: Møt Kjersti Gulliksrud (Møbelsnekkerne), Steinar Lyseng (Vyrk), Øystein Eidsvik Flint (H-vinduet Magnor), Ingvild Hovden/Edna Marie Birkeland/Vidar Haugland (Rom for Tre).

-Flere foredragsholdere kommer, og vi gleder oss til et spennende program, og til å se dere alle 20. og 21 juni, sier Monica og Ingrid.