Et fleksibelt båndskjøteverksted

Vedlikehold Industri Produkt  AS er totalleverandør av slipe og bearbeidingsprodukter til treindustrien. De eier Slipeprodukter Norge AS og har kontor og lager i Sandnes. Like før ferien i fjor flyttet Slipeprodukter inn i nye lokaler og er så vidt de vet, det eneste gjenlevende båndskjøteverksted i Norge.

Osmund Gilje og Leif Terje Munkejord hilser velkommen inn i verkstedet en solskinnsdag i august. Endelig er vi på plass i nye lokaler som passer godt for oss tre som jobber her, sier Osmund og Leif Terje.

Ønsker seg flere kunder

-Nå er vi klare til å satse enda mer, og det gleder vi oss til, sier Leif Terje som fungerer som daglig leder. -Sør og Sør -Vestlandet er hoved-nedslagfeltet vårt, og nå ønsker vi å spre budskap videre ut i Norge. For vi har fleksibiliteten til å lage det kundene trenger raskt. Slipebånd lages på mål.  Men nå må vi rope på Asbjørn, for det er han som er eksperten på produktene.  Han driver produksjonen og tilpasser slipebånd etter kundenes ønsker.

Og dermed dukker Asbjørn opp. Det viser seg at han har lang og bred erfaring med slipeprodukter. – Kan vi ikke starte med litt historie da? smiler han. Klin til, sier vi. Historien er alltid interessant.

F.v: Osmund Gilje, Asbjørn Fuglestad og Leif Terje Munkejord
F.v.: Osmund Gilje, Asbjørn Fuglestad og Leif Terje Munkejord

Historien

Da Asbjørn startet sin karriere i slipebransjen tidlig på 90 tallet var det først sammen med sin far, som da jobbet på båndskjøteverkstedet til Carborundum i Sandnes. 

I 2010 kjøpte Laurantzon Carborundum og tok navnet  Slipeprodukter Norge AS . 

Asbjørn forsatte i båndslipeverkstedet og var lenge alene om produksjon av slipebånd. Derfor er han nå takknemlig for å ha Osmund og Leif Terje å spille på lag med. 1. Mai i fjor kjøpte Vedlikehold Industri Produkt AS, Slipeprodukter Norge. Nå er vi godt rustet til å øke markedet vårt, sier han.

Totalleverandør

-Slipebåndene lages fra 10 til 200mm bredde og så lange kundene trenger, sier Asbjørn. -Slik kan vi dekke alle dimensjoner, og er en fleksibel leverandør av slipebånd. Vedlikehold Industri Produkt AS har agentur på Hermes som er en av verdens største produsenter av slipeprodukter. Dermed er verkstedet i Sandnes en totalleverandør av slipeprodukter til trevare- og innredningsindustrien i Norge.

Rask levering

Alt kan fås fra fabrikkene til Hermes, men siden vi har egen produksjon kan vi levere raskt herfra, minner Asbjørn om. På verkstedet i Sandnes produserer de alt fra små hylser til 10 meter lengder i mange kvaliteter.  -Dette er vår nisje, sier Leif Terje. -Selv om produksjonen utvikles til å skape det beste sluttresultatet, så trenger fabrikkene alltid slipebånd.

Bildetekst:

F.v: Osmund Gilje, Asbjørn Fuglestad og Leif Terje Munkejord