GULVspesialisten

Av Elisabeth Østby

Cumaru, IPE, Sapelli eller eik, ask, kirsebær og bjerk.  Hardtre er fellesnevneren i produktene til Slottsgulv AS som produserer innergulv, terrassegulv, spiler og kledning. 

Vel innenfor dørene til Slottsgulv i Sandefjord dukker det opp artige historier og minner fra tidligere år.  For helt siden 1924 har Slottsgulv produsert heltre produkter. 

Produksjonen av gulv startet først på 90-tallet da det var nedgangstider.  -Vi trengte flere ben å stå på, forteller daglig leder Espen Christensen Moe.  -Fram til da hadde vi produsert alt av heltre produkter og vinduer og dører.  I 2006 tok vi navnet Slottsgulv og spesialiserte oss på gulvproduksjon. 

Daglig leder Espen Christensen Moe og nyansatt Cathrine Schøne i showrommet til Slottsgulv.

Daglig leder Espen Christensen Moe og nyansatt Cathrine Schøne i showrommet til Slottsgulv.

Varige produkter av ypperste sort

Slottsgulvene er massive heltregulv som lages i ønsket treslag, tykkelse og bredde.  All produksjon foregår ved fabrikken i Sandefjord.  Kun de beste råvarene får bli et Slottsgulv-produkt.  -Vi opererer i et marked som velger produkter av ypperste sort, og da er det helt avgjørende å ha de beste råvarene, sier Espen.  -Våre produkter skal vare i generasjoner og er slik også et godt valg med hensyn til miljøet. 

Et stort produktspekter

Slottsgulv produserer på bestilling.  -Vi har en maskinpark til gulvproduksjon, og det tillater oss å produsere en rekke andre heltre produkter, sier Espen.  Vi leverer derfor også kledning og spiler, både til utvendig og innendørs bruk,  gulvlister, massive benkeplater, terassegulv og plank til brygger og moloer.  

Mye å velge mellom

Terassegulvene produseres gjerne i Cumaru, IPE eller Sapelli.  -Cumaru er et Sør-Amerikansk treslag, og Sapelli kommer fra Afrika. Alle treslagene er selvfølgelig FSC-sertifisert, forklarer Espen.   Til kledning brukes gjerne seder i tillegg til treslagene som beskrevet over.  Eik, ask, kirsebær og bjerk er eksempler på populære treslag til innegulv.

Slottsgulv tilbyr treslaget Australsk Jarrah som brukes til kledning og terrassegulv.  -Vi er de eneste i Europa som har dette på lager, forteller Espen.  -Derfor blir det litt eksport av Australsk Jarrah til flere land i Europa.  

Gulv i pigmentert eik.

Fotograf: Per Berntsen

Mål om økning

-Omsetningen har ligget på mellom 8 og 10 millioner de siste årene, forteller Espen. -Vi gikk i pluss i 2020, og håper på en liten økning i 2021.  På sikt ønsker vi å nå 15 millioner, for vi har kapasitet til det i produksjonen.  Med ansettelsen av Cathrine Schøne er vi på vei, mener Espen.  -Vi trenger et friskt pust som kan se ting på nye måter og dra oss i nye retninger. 

-2020 ble et rart år på mange måter.  Det ble bråstopp et par måneder og vi måtte permittere ansatte. Det har vært mye rykk og napp, men fra september har det vært en stabil ordreinngang.  Det samme kan vi si for starten av 2021.  Nå starter terrasse-sesongen for fullt, og det er som regel en god periode for vår del, sier Espen.  

Ny satsing

2021 starter med en helt ny satsing.  Nå skal Slottsgulv være forhandler for Tundøren AS. Torill Marie Eriksen som har vært på eiersiden sammen med Espen, og jobbet 35 år i Slottgulv, går nå inn i pensjonisttilværelsen.  Hun har solgt sin andel til Reidar Røed i Tundøren.  -Nå ser vi fram til et enda tettere samarbeid, avslutter Espen.