Lines kommode

I juni avsluttet Line Lahnstein sin lærlingeperiode i møbelsnekkerfaget. Hun forteller at det var en tilfeldighet at hun fikk øynene opp for håndverksfaget, og det var en besøksdag i 10. klasse som gjorde utslaget. 

–Bestefar har alltid vært interessert i treverk, kommer Line plutselig på da vi snakker sammen. –Kanskje det faktisk har påvirket meg litt, smiler hun. –Det som helt klart gjorde meg oppmerksom på møbelsnekkerfaget var besøksdagen vi hadde i 10. klasse. Det er verdt å merke seg for dem som holder på med rekrutteringsarbeid, sier hun.

Line begynte på trearbeidslinja på Rud VGS og gikk der i to år før hun fikk lærlingeplass på verkstedet i Bærum kommune. –Jeg var i praksis der også, og det var de som spurte om jeg ville ta lærlingetiden min der. Det var helt perfekt for meg. I verkstedet reparerer vi og lager alt til kommunale institusjoner som skoler, barnehage, sykehjem osv. 

Svenneprøven

Line valgte å lage en kommode da hun skulle ta svenneprøven sin. Den besto av to skuffer og en dør. –Selv om jeg var kjent med arbeidsoppgavene, syntes jeg det var veldig stressende, innrømmer hun. Hun brukte heltre bjørk i skrog og skuffer, lagde bakplaten i kryssfinèr og fransk skuffebunn. Skuffene er sinket og skroget er satt sammen med sentrumstapper. Kommoden er overflatebehandlet med matt osmo-olje som gir et naturlig og fint uttrykk. Tilsammen brukte Line en uke på oppgaven sin.

–Jeg er fornøyd med oppgaven min og fikk karakter bestått, forteller hun. Line jobber fortsatt på verkstedet i Bærum kommune. –Jeg er der bare en dag i uka fordi jeg tar påbygg studiespesialisering de andre fire dagene, smiler hun. –Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg vil når jeg er ferdig, derfor liker jeg å kunne ha alle muligheter åpne. Men jeg vet at jeg liker møbelsnekring og ønsker å fortsette yrkesveien min i den retningen, avslutter hun.