Løken + Stangeskovene

Løken Trevare gikk i august over i en ny epoke. Da solgte brødrene Arnfinn og Frits Grøndal 51% av selskapet til Stangeskovene industri. Til sammen har brødrene et helt århundre i bransjen og i Løken Trevare. De skal være med et par år til, før de gradvis vil bevege seg over i en annen tilværelse. 

Frits og Arnfinn Grøndal

På Løken går det ut ca 10.000 glass i året. De produserer et bredt spekter av vinduer, balkongdører og skyvedører til alle typer bygg. De bruker laminerte, fingerskjøtede emner av furu med stor andel kjerneved. Etterspørselen etter dører og vinduer i tre med utvendig aluminiumsbekledning er økende. Det er også produkter i accoya, ask og heltre furu som gjerne er oljet med osmo.

Det har vært en lang reise for Arnfinn og Frits i Løken Trevare. Arnfinn startet som læregutt i 1971 og Frits startet to år etter. –Jeg skulle bare hjelpe til litt, smiler Frits. Nå er Frits 67 år og Arnfinn 69. –Det er på tide å la noen andre ta over. Og vi er veldig fornøyde med den løsningen vi nå har fått til.

Stangeskovene Handel har vært kunde av oss i 20 år. –Det var viktig for oss å få inn en solid og lokal aktør som vil drive bedriften videre, sier Arnfinn. –Løken Trevare ligger i Ørje kommune i Østfold og er den eneste trevarefabrikken som er igjen i området som tidligere vare kjent for sin trevareindustri. Derfor er vi opptatt av å bevare bedriften og opprettholde de arbeidsplassene vi har vært med på å skape i så mange år. 

Løken Trevare har vært flinke til å investere og har slik utviklet produksjonen i takt med markedet. Det har gjort at de har skutt fart og etablert seg som en betydelig produsent av dører og vinduer. I dag er de 45 ansatte med en omsetning i 2022 på 80 millioner kroner. –I år er markedet tregere og det ser ut til at vi vil gå ned til ca 70 millioner kroner, forteller Arnfinn. –Vi merker at det bygges lite og det er kamp om kundene. Det gjør at prisene synker. Heldigvis er vi store på rehabiliteringsmarkedet. 

På grunn av synkende ordreinngang har vi dessverre måttet permittere 7 ansatte. Vi venter så lenge vi kan med slike grep, i håp om at markedet snur, men nå vet vi at det kommer til å ta tid. Svingninger som dette er ikke noe nytt. Vi har vært med på det før. Vi har lært at det er viktig å ta de grepene som trengs for å opprettholde driften. Vi tror at 2024 vil holde seg på samme nivå som i år, sier Arnfinn.

Arnfinn og Frits ser fram til et nytt og godt samarbeid med sin nye majoritetseier. –Vi vet at de ønsker å ivareta en sterk produksjonsbedrift i dette område, og det setter vi stor pris på, avslutter brødrene Grøndal.