Minnerikt BORD

Det var sløydfaget på ungdomsskolen som fikk May Britt Straume interessert i trearbeid. –Jeg har alltid vært glad i interiør, og da jeg skjønte at mitt utdanningsvalg på videregående kunne gi meg muligheten til å faktisk lage egne møbler, ble valget enkelt, forteller hun. 

May Britt Straume

May Britt gikk første året på Design og Håndverk ved Sam Eyde VGS i Arendal, før Treteknikk VG2 på Tangen VGS i Kristiansand. Under første året på videregående ble hun utplassert hos Henriksen Snekkeri AS i Arendal og da hun skulle ut i læra ønsket de henne velkommen tilbake.

Da hun skulle i gang med sin svenneprøve lagde hun en skrivepult som hun designet selv. –Pappa er lafter, forteller hun, og jeg ville gjerne lage et bord inspirert av laft. Derfor går det en stamme gjennom hele møbelet som skaper et dekorelement i selve bordplata. Det føltes fint å ta igjen noe av det pappa jobber med i mitt eget møbel.

May Britt har brukt både ferdige finérte plater, plater hun selv har finért og heltre både av eik og røkt eik. Til sammen brukte hun fem dager på oppgaven sin, der CNC maskinen var en god hjelper.

Med toppkarakter bestått meget godt, ble May Britt svært fornøyd med svenneprøven sin. Hun er i dag fast ansatt hos Henriksen Snekkeri. I tillegg til å være i produksjonen og gjøre alle typer arbeidsoppgaver, er hun også CNC operatør. 

May Britt er ungdomsambassadør for Norske Trevarer, og har vært det siden oppstarten av prosjektet. –Ved å vise hva vi gjør i løpet av en arbeidsdag på Snapkontoen Blisnekker, håper jeg å inspirere flere ungdommer til å velge faget vårt, sier hun.

Henriksen Snekkeri er en allsidig bedrift som lager skreddersydde innredninger. –Vi lager aldri et møblemang mer enn en gang, og det er det som gjør jobben her så spennende, sier hun. –Akkurat nå jobber jeg med et fire meter langt, rundt bord med en blomsterkasse i midten, smiler hun.

–Her er det mange utfordringer å ta tak i, og det beste med jobben min er at det er fysisk arbeid der jeg bruker både hode og kropp hver eneste dag. Jeg er en rastløs person som sliter med å sitte stille. Derfor passer dette meg perfekt, avslutter hun.