Til topps med TrioVing

TrioVing
En sprek gjeng på topptur på Leirvassbu i Jotunheimen

-Det er en markedsleders ansvar å bringe markedet videre, sier Ole Løland da vi sitter samlet i en hjemmekoselig stue i Leirvassbu. -Det viktigste vi kan gjøre sammen er å skape grunnlaget for gode forretninger. Vi må ha tettere bånd, og det får vi gjennom felles opplevelser. Derfor inviterte TrioVing sine samarbeidspartnere til en helt spesiell topptur i april.

Langt innover i Jotunheimen bar det, siste helgen i april. For min del er jeg ferdig med snøen når påsken er over. Vårt rituale er å pakke bort alt som heter ski og vinter, men i år sto mitt igjen. Og for å være helt ærlig så hadde jeg mest lyst til å pakke det bort. Men når man får en invitasjon til randonnè tur i Jotunheimen sammen med hyggelige bransjefolk så er det vanskelig å si nei. Jeg prøvde utstyret mitt ved å gå opp slalombakken i Valdres i påsken, og det var det jeg fikk av erfaring før vi kom inn til Leirvassbu. Ikke bare ble det en helt ny erfaring, det ble en ganske vill en også.

Vi snirklet oss på vintervei inn til parkeringsplassen før Leirvassbu. Herfra ble vi fraktet innover med beltevogn. I det fjerne så vi hotellet, og assosiasjonen var slående. Fritt Vilt, ja, det stemmer det. Denne norske skrekkfilmen er spilt inn her. Og det er virkelig storslagent og vilt. For det eneste man ser rundt hotellet er snødekte fjell med topper over 2000 meter. Da vi kom var det også strålende vær, noe som gjorde skuet ekstra spektakulært.

Enda mer spektakulært ble det dagen etter. Da jeg tittet ut vinduet på morgenen tenkte jeg at dette været kan vi da ikke gå ut i. Men det var klart vi kunne. Tre lommekjente guider tok oss med på en uforglemmelig tur i sterk vind og snøvær. For tross alt så ville jeg aldri ha opplevd fjellet på denne måten på egen hånd. Snøskredfaren var stor, sikten var for så vidt grei, men konturer kunne man ikke skimte i det hele tatt.

Så liten man føler seg når naturen tar helt over. Jeg ble raskt klar over at hvis jeg hadde blitt forlatt der ute, ville det gått svært ille. Men dyktige guider og godt reisefølge loset oss trykt tilbake til utgangspunktet. Og når Ole Løland mener at felles opplevelser skaper tette bånd så har han rett i det. For vi hadde mye å prate om under middagen på kvelden.

I tillegg til felles opplevelser fikk vi også faglig påfyll på turen.

Et bra år

TrioVing har opplevd en bedre vekst de første månedene i år enn i fjor, og første kvartal har vært svært bra. Og veksten skal fortsette. For å få til det har de nå ansatt flere selgere slik at de kan gå over fra å være et ordekontor til å satse på kundeservice med inneselgere. De har ny nettside med ny oppdatert web-shop. De satser også på brukerspesifikke blogger der målet er å nå potensielle kunder.

BIM

Morten Daniel Kynell er forretningsutvikler i forhold til BIM i Assa Abloy. BIM står for bygningsinformasjonsmodellering, og er den digitale delen av bygget. BIM og prosjektering består av tre deler: 1) Prosessen 2) Modellen, 3)Ledelse – hvem gjør hva? ASSA ABLOY BIM Objekter er ferdige 3D løsninger for dører, låser og beslag. Disse løsningene er klare til nedlasting fra hjemmesidene til Assa Abloy og bimobject.com.

Det begynner å bli et krav fra markedet at man jobber i BIM, sier Morten Daniel. Det er en måte å effektivisere en leveranse på. Man knytter produktinformasjon til ettermarkedet via arkitektens bygningsmodell, og gjør informasjonen tilgjengelig i hele byggets levetid. Selv om implementeringen av BIM er kostbart så ser man at det er lønnsomt i det lange løp. Det gir et sterkere samarbeid, mulighet til å påvirke markedet og skaper konkurransefortrinn.

Markedsleder

Assa Abloy har 47.000 ansatte og en omsetning på 71 milliarder kroner. Målet er å være en markedsleder på dør- og vindusløsninger, sier Jon Olav Dahl. Elektronikken har kommet for å bli, og vi har nok bare sett begynnelsen. I løpet av kort tid vil vi se elektroniske løsninger også på vindu. I løpet av 2018 kommer ASSA med et helt nytt produkt på handtak både til dør og vindu.

TEK 17

Vi skal være en aktiv driver i bransjen, sier Ole. Nær dialog med bransjeforeningene er viktig, og Ivar Horsberg Hansen i Norsk Trevare var derfor også med på turen. Fra 1. Juli i år kommer nu TEK 17, forteller Ivar. Ikke fortvil, det kommer til å være mange leveranser etter gammel forskrift lenge enda. Når det gjelder beregning av U-verdi på vinduer så kommer det an på den prosentvise andelen i av vinduer i en bolig. Energiberegning på hele eneboligen kan også avgjøre U-verdi.

-Vi håper å kunne gjennomføre lignende turer som dette hvert år, sier Ole, og vi håper å få med oss enda flere, og gjerne fra hele verdikjeden i bransjen. Slik kan vi sammen komme enda nærmere toppen.