Torsvik satser inn i framtiden

Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen
Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen bygges og skal stå ferdig i begynnelsen av september.  Tre og Profil fikk en omvisning av Tore Ådlandsvik, daglig leder, og en av eierne av familie bedriften Torsvik Trevare AS.  Bedriften er totalleverandør av all innredning til sykehuset.  Som liten bedrift er dette prosjektet gjennomførbart, på grunn av godt samarbeid med andre bedrifter i trevare- og innredningsindustrien.    
Tore plukker meg opp på Flesland, Bergen Lufthavn.  Litt forvirring oppsto da jeg gikk av flyet, for her kjente jeg meg ikke igjen i det hele tatt.  Kanskje ikke så rart, for det er kun ett år siden nye Flesland åpnet. 
Tar grep for framtiden
Da jeg setter meg inn i bilen til Tore, ser jeg et hefte med bedriftsnavnet i ulike utforminger.  –Vi skal blant annet omprofilere oss, forteller Tore.  Jeg titter på forslagene til ny logo, og ser raskt at det ikke bare er logoen som skal forandres, men også selve navnet.  Fra å hete Torsvik Trevare, går de i høst over til å hete Torsvik Innredning.  –Navnet må gjenspeile det vi holder på med, sier Tore.  Tore og broren Øystein har vært gjennom en prosess der de har sett på framtidsutsiktene for bedriften.  –Vi måtte finne ut av hva vi selv ville, og hva som er best for bedriften, forteller Tore.  -Konkurransen blir tøffere, og vi må forandre oss i takt med tiden.  Verken Øystein eller jeg har barn som ønsker å ta over bedriften, og valget sto mellom å holde på så lenge vi orket, for så å legge ned, eller satse mer, øke volum og øke omsetning.  Vi bestemte oss for det siste.  
Spisser kompetansen og øker nedslagsfeltet
I løpet av et års tid skal det ansettes tre nye medarbeidere.  –Vi tar det stegvis, , sier Tore.  Omprofileringen er en del av satsingen, og bedriften ønsker nå å synliggjøre seg i større deler av landet. -Vi spisser vår produksjon enda mer, og har et godt samarbeid med andre bedrifter i bransjen.  Slik har vi bygget oss opp til å bli en totalleverandør av innredninger til prosjekter innenfor helse, laboratorier og forskning.  Og her skal vi styrke oss ytterligere, forteller Tore.  
Totalleverandør av innredning 
Tore kjører til Haraldsplass Diakonale Sykehus.  Da vi nærmer oss, får vi en god oversikt over fasaden som varmer et hjerte som banker for tre.  Vinduer i eikefelt preger fasaden, og skaper et innbydende og varmt uttrykk.  -Det er bevisst bruk av tre både inne og ute, forteller Tore.  
Her er det fortsatt en byggeplass, og vi blir geleidet framover av vinkende arbeidsfolk og skilt og piler hit og dit.  Vi blir ikke bare vinket framover, men også vinket til.  For Tore er kjent her.  -Det har blitt mange ukers arbeid på dette stedet, smiler han.  Og det skjønner jeg når Torsvik er totalleverandør av all innredning til et sykehus som består av 5 etasjer, 160 nye senger, flertallet på enerom og nye akuttmotttak. Totalt bruttoareal er 14.200 kvm.
-Vi leverer alt unntatt kontormøbler, forteller Tore.  Hva er alt, spør jeg.  Tore smiler, og begynner å ramse opp; Skap for sykehus som er laget som et logistikksystem for diverse utstyr, skjermvegger mellom senger, gardinskinner, hygieneplater, kjøkken, skap for pasienter og baderomsmøbler for å nevne noe.  Torsvik produserer ikke alt selv, men har samarbeidspartnere både i Norge og i utlandet.  -Vi opptrer både som produsent og som byggmester, forklarer Tore.  -Vi vinner anbud fordi vi er profesjonelle aktører i helsemarkedet, og vet hva de trenger av løsninger og utstyr. 
Den riktige kunnskapen
-Vi har kunnskapen om å sy sammen en totalpakke for kundene, og presenterer løsninger som er hensiktsmessig for kundene, før de selv har kommet dit i tankerekken.  Og dette blir satt pris på.  Vi er ikke alltid billigst, men vinner på kunnskap og trygghet.  På Haraldsplass-prosjektet konkurrerte vi selvfølgelig med andre.  Grunnen til at vi fikk det, var at vi tilbød kvaliteter til prosjektet, som ble verdsatt mer enn lav pris. 
Haraldsplass Diakonale Sykehus er den største enkeltordren Torsvik har hatt, og totalt ligger den på ca 20 millioner kroner.  -Det er mye for en bedrift med 11 ansatte, men leveransen har pågått over lengre tid og med gode samarbeidspartnere er dette et perfekt oppdrag for oss, sier Tore.  
De gode samarbeidspartnerne
Vi spaserer rolig gjennom bygget, i flere etasjer.  Titter inn i atriumer som er kledd med eikespiler som er levert av kollegaer via byggmesterbedriften som har tømrerarbeidene. Vi ser på skapene som er produsert av Torsvik som har en silikonpakning integrert i kantlisten slik at støv ikke trenger inn i skapet.  I samarbeid med kollegaer, har de konstruert og produsert gjennomstikkskap med dB krav, og levert sittebenker og resepsjonsdisker. Vi går inn i et luftsmitteisolat, og ser på et gjennomstikkskap med UVC lys som Torsvik er forhandler av.  Torsvik er sertifisert for å drive service av slike skap, og er i tillegg blitt kurset i luftsmittebegrensning.  
Ser framover
-Nå posisjonerer vi oss for de store sykehusutbyggingene som kommer over hele landet, sier Tore.  Derfor ser vi positivt på framtiden, samtidig som vi gleder oss til å løfte bedriften videre framover. Både gjennom den interne utviklingen som skjer på kunnskaps- og teknologisiden, og den nært forestående omprofileringen vår.