Wilberg Design Innredninger

Av Elisabeth Østby

Før jul var det duket for medlemsmøte i Norske Trevarer Østlandske med rekordstor oppslutning. –Det merkes at flere trekker til våre arrangement og i regi av lokalforeningene når markedet er mer utfordrende, fordi det da blir enda viktigere og møtes for å dele erfaringer, opprettholde eller skape nye samarbeid og kanskje nye business-muligheter, sier styreleder i Norske Trevarer Østlandske Monica Wærdahl Eriksen.

Wilberg er opptatt av god balanse mellom håndverk og moderne, effektiv produksjon. De kjøper maskiner fra flere leverandører. –Vi bruker både Falkenberg, Blum og Tretek. Dette er en splitter ny Format 4 kantlister levert av Tretek AS, forteller Tommy Wilberg.

Derfor var det ekstra stas når 43 medlemmer deltok på en dag spekket med faglig innhold og en god dose sosial aktivitet. –Påmeldingene ramlet inn etter en litt pågående ringerunde, smiler Monica. –Vi vet det er hektiske tider før jul, men det er viktig å prioritere disse møteplassene, sier hun. Dagen startet hos Wilberg Design Innredninger AS. –Vi ble flere enn forventet, humrer medeier Tommy Wilberg. –Heldigvis har vi stor plass, og er svært glade for at så mange fant veien til oss her i Brumunddal. 

Wilberg Design Innredninger er et firma med tradisjoner helt tilbake til 1939. I 2006 flyttet de inn i splitter nye lokaler i Brumunddal like ved E6. På andre siden av veien ligger Wood Hotell, Norges høyeste trebygning. Wilberg har levert innredninger til hotellet, og holder nå på å produsere innredninger til et nytt hotell som oppføres i Bodø med samme byggherre. 

Skreddersydde innredninger

Wilberg skreddersyr innredninger til butikker, forretningsbygg, institusjoner, hotell, restauranter, barer og kafeer samt private hjem over hele landet. For å ha kontroll på hele prosessen, både tegner, produserer og monterer de sine innredninger selv.

Butikk

Tommy er 4. generasjon Wilberg. –Det var onkelen til min farfar som startet produksjonen i 1939, forteller han. –Farfar Magnus tok over som daglig leder i 1969. I 1983 var det min far, Thor sin tur, smiler Tommy. –I 1990 startet vi med produksjon av butikkinnredninger. Det har vi videreutviklet og spesialisert oss på. I dag er vi store på produksjon av innredning til butikk, og har de siste årene levert våre produkter til flere hundre butikker. Bunnpris er vi særlig stolt av da vi har fått være med på å skape et helt nytt design for hele butikk-kjeden. 

Fruktbart samarbeid

Ronny Sletten er industridesigner og har i en årrekke samarbeidet med Wilberg om flere prosjekter. –Jeg var med på å utvikle post i butikk i sin tid, smiler han. –Det var en av de største utfordringene jeg har vært med på. Da var det viktig å ha med seg en fleksibel og dyktig samarbeidspartner på produksjonssiden. Og det var Wilberg. Ronny og Wilberg har dermed dratt stor nytte av hverandres kompetanse i mange år. Nå har det ført til et helt nytt samarbeid, smiler Ronny og Tommy. –Det er svært gledelig at Ronny fra nyttår 2024 ble ansatt som vår nye daglige leder, sier Tommy. 

Wilberg skreddersyr innredninger til butikker, forretningsbygg, institusjoner, hotell, restauranter, barer og kafeer samt private hjem over hele landet.

Flere markeder

–Med 16 ansatte, en omsetning i 2022 på 33 millioner kroner og et produksjonslokale på 2700 kvadratmeter skal vi videreutvikle vår produksjon enda mer, sier Tommy. –Vi skal ha større fokus på spesialinnredninger til ulike prosjekter. Det er viktig å ha flere ben å stå på, særlig slik markedet er i dag. Corian er et nytt materiale som vi nå tar inn i produksjonen. Vi har tradisjon for å være problemløsere, og det skal vi fortsatt være, med vår erfaring, kompetanse og kapasitet skal vi møte flere markeder, avslutter Tommy og Ronny.